100%Hodnocení produktu: 100%
Doporučuje produkt
- Prodyšné
- Ideální na léto
- Skvěle se v nich chodí
- Síťovina velmi náchylná k poškození
Toto je můj již druhý pár bot DC Transit. Nenašel jsem hezčí boty typu "bílý spodek, černý vršek," – všeobecně rozšířený, podobný model od Vans vidíte na každém a nejen, že není tak hezký, ale není ani vůbec prodyšný. A je dražší.
Tyto boty od DC jsou unikátní tím, že klamou tělem – vypadají jako dokonalé, klasické "skejtové kecky," ale 90 % jejich konstrukce je zcela prodyšná, ze síťoviny. Podobné skejtové boty patrně neexistují, takže jde o unikát.
Všechny boty ze síťoviny mají však jednu věc společnou, a tou je vysoká náchylnost k poškození a praktická neopravitelnost. Už u prvního páru jsem si na to dával pozor, přesto se síťovina začala trhat v místech, kde se spojuje se spodním, bílým gumovým lemem, tam, kde se bota při chůzi nejčastěji ohýbá. Někteří výrobci, třeba Nike, tohle řeší přidáním kožených plátů na tato místa. Jenže kůže časem také popraská, i když mnohem později. Nadto pak boty nejsou tak prodyšné.
Nížší trvanlivost je holt daň za úžasnou prodyšnost u všech síťových bot. DC Transit, když se o ně dobře staráte, vydrží jednu až dvě sezóny vypadat jako nové. Pak už je, při bližším pohledu, opotřebení znát. Ale vzhledem k tomu, že je lze občas pořídit i za tisícovku (a to jsou zčásti z pravé kůže), je to úplně jedno.
Skvělé. Asi nejlepší boty, co jsem kdy měl – poměr cena / vzhled / kvalita / praktičnost při horku / pohodlnost je úžasný.